logo
Pescuitul plantat cu barca
Pescuit Plantat

Pescuitul Plantat cu Barca - Tehnici de Pescuit la Crap

By Sorin Orăștean8 mai 2024

Numele meu este Sorin Orăștean și sunt un împătimit al pescuitului la crap. Locuiesc în Sibiu și am acest hobby de mic copil, dar am început cu adevărat să fiu pasionat de acest sport începând cu anul 2018. Sunt membru WLC Carp Team și pescuiesc exclusiv la crap și ten pe lacurile din țară și nu numai. Îmi documentez toate partidele de pescuit pe canalul de YouTube: SosCarpFishing. 

De la Lansat la Navomodel la Barcă 

La începutul anului 2018, când am luat acest hobby mult mai în serios, pescuiam clasic ca orice pescar și aici mă refer la clasicul aruncat din mână (lansat). În 2019, am decis să cumpăr un navomodel (bărcuță), am vrut să încerc și acest stil de pescuit care m-a prins și mai tare, rezultatele fiind mult mai bune decât la pescuitul lansat. 

După încă 4 ani, în primăvara anului 2023, am achiziționat o barcă pneumatică de 2.7m de la Raptor, iar de atunci am înțeles că pescuitul crapului nu poate avea limite în abordarea acestuia și rezultatele nu au întârziat să apară fiind mult peste plantatul clasic cu navomodelul. 

Pescuitul Plantat din Barcă 

În rândurile de mai jos am să exemplific de ce am rămas fidel pescuitului plantat din barcă mare și nu am gând să mă mai întorc asupra pescuitului lansat sau cu navomodel. Din experiența acumulată până în prezent, pot spune că pescuitul plantat din barcă are cele mai multe avantaje față de celelalte 2 stiluri. 

Am să vă prezint câteva situații în care doar cu acest stil veți putea face față cu succes unei partide de pescuit: 

  • veți putea planta la distanțe mult mai mari, 

  • puteți transporta o cantitate de nadă mult mai mare, 

  • aranjarea monturii pe substrat este mult mai precisă, 

  • puteți verifica substratul direct din barcă prin folosirea unui baston de tatonare a substratului numit (prodding stick sau ground stick), 

  • vă oferă posibilitatea balizării (marcării) unei zone fierbinți, 

  • puteți merge după peștii parcați în agătături, plauri, stuf sau bradiș,

  • folosirea sonarului și cartografierea întregului stand de pescuit. 

Acestea au fost doar principalele avantaje al pescuitului plantat și lista poate continua.

Concluzii 

Într-adevăr trebuie să recunosc că acest stil de pescuit implică mai mult efort fizic (umflarea și dezumflarea bărcii plus căratul acesteia) și nu în ultimul rând o implicare financiară mai mare. 

De regulă, pescarii acestui stil petrec mai multe zile pe lacurile de pescuit decât în mod obișnuit. Să nu uităm totuși că cine îmbrățișează pescuitul plantat se bucură și de cele mai mari reușite în atingerea PB-ului (Personal Best). Până data viitoare, fire întinse tuturor!

Sorin Orăștean

Numele meu este Sorin Orăștean și sunt un împătimit al pescuitului la crap. Locuiesc în Sibiu și am acest hobby de mic copil, dar am început cu adevărat să fiu pasionat de acest sport începând cu anul 2018. Sunt membru WLC Carp Team și pescuiesc exclusiv la crap și ten pe lacurile din țară și nu numai. Îmi documentez toate partidele de pescuit pe canalul de Social-Media.

Distribuie acest articol