logo

Lacul Mic

Regulament

  1. Pe această baltă este permis doar pescuitul pe timp de zi între orele 6.00 - 19.00.

  2. Pescarul poate să folosească maxim 2 undițe, dotate obligatoriu cu 1 (un) singur ac și plumb sau năditor pierdut (posibilitatea eliberării plumbului sau năditorului, în cazul ruperii firului principal). Este strict interzis pescuitul la “BOMBĂ”, “ARICI” etc.!

  3. Pe balta de pescuit sportiv se poate pescui doar cu undițe din carbon având maxim 3 tronsoane (3,60m-3,90m) și mulinete adecvate, undițele de o calitate îndoielnică nu vor fi acceptate (bețe telescopice, bețe cu un vizibil grad de uzură, etc.). Obligatoriu se vor folosi avertizori electronici dotați cu swingere sau hangere. Utilizarea bambinelor este interzisă. Minciogul folosit la scoaterea peștelui din apă va avea obligatoriu o deschidere mare și plasa cu ochiuri mici.

  4. Este permisă interzisă înaintașului textil, lungimea maximă utilizată din fir textil în construcția înaintașilor fiind de max 35 cm. Este permisă folosirea lead core-ului (fir textil cu miez de plumb) cu lungime minimă de 50 cm și a monofilamentului ca înaintaș, Grosimea firului cu care se poate pescui este de minim 0.30 mm. Ne rezervăm dreptul de a măsura firele ori de câte ori considerăm necesar. Bețele pe ale căror mulinete se va găsi fire neconforme vor fi scoase din apă fără a mai putea fi folosite până ce firele nu vor fi schimbate.

  5. Este permisă utilizarea firului textil la “spod” și “marker”.

  6. Adăugarea unui vârtej sau a unei agrafe între firul principal și lead core / plumb cu tijă (in line) este interzisă, deoarece pune în pericol peștele.

  7. Pe baltă se practică pescuitul cu reținere până la greutatea de 3 kg/pește din orice specie disponibilă în lac, putând fi reținuți doar peștii care vor fi cumpărați la prețurile afișate de administrația bălții. Pește cu o greutate mai mare de 3 kg se eliberează.

  8. Speciile de Crap, Cteno mai mari de 8 KG se rețin și se anunță administrația bălții iar pescarul va primi ca bonus o zi gratuită de pescuit.

  9. În momentul sosirii pe baltă, contravaloarea zilei de pescuit, se va plăti în întregime și nu se restituie nici în cazul în care pescarul decide să plece mai repede de data terminării rezervării, oricare ar fi motivul plecării.

  10. Pescarul se va deplasa la locul de pescuit din parcare la sediul administrativ, după care poate începe partida de pescuit. La sfârșitul partidei de pescuit se va prezenta la sediul administrativ pentru a achita peștele reținut (dacă este cazul), după care se poate deplasa la mijlocul auto din parce. Este interzis accesul pe baltă cu orice mijloc de transport auto sau motorizat, remorci, rulote, etc.

  11. Administrația își rezervă dreptul de a verifica bagajele, gălețile pescarilor și a însoțitorilor la părăsirea complexului, accesul în complex reprezentând accordul tăcit al acestei condiționări.

  12. Administrația își rezervă dreptul de a verifica bagajele, gălețile pescarilor și a însoțitorilor la părăsirea complexului, accesul în complex reprezentând accordul tăcit al acestei condiționări. Rugăm respectarea colectării deșeurilor conform inscripțiilor.

  13. Părăsirea standului presupune încetarea partidei de pescuit, iar accesul vizitatorilor este interzis.

  14. Folosirea saltelei de recepție și a spray-ului dezinfectant pentru peștii prinși sunt obligatorii.

  15. Este obligatorie folosirea saltelelor speciale de păstrare și cântărire (recovery/weight sling) la cântărirea și manevrarea peștelui cât și a transportului până la apă. Eliberarea peștelui din mână este strict interzisă indiferent de mărimea acestuia.

  16. Se acceptă o saltea de primire la 2 standuri cu condiția ca acestea să fie învecinate. Este interzisă cu desăvârșire păstrarea peștilor în saci de păstrare pentru a fi fotografiați mai târziu, cu excepția celor care vor fi achiziționați.

  17. Aruncarea monturii pe diagonală este interzisă pentru a evita astfel deranjul pescarilor poziționați pe porțiunile de mal învecinate.

  18. Nu se poate planta sau nădi din barcă. Nădirea se face numai de pe mal.

  19. Pe acest bazin sunt interzise injuriile, petrecerile, sursele de poluare fonica (muzică, cântatul sau conversațiile gălăgioase) și oricare alte activități care îi pot deranja pe ceilalți pescari aflați pe baltă. Pescarii aflați într-o stare avansată de ebrietate vor pierde dreptul a pescui (pentru a nu pune în pericol siguranța peștelui). Pentru a evita neplacerile, administrația lacului recomandă ca alcoolul să fie consumat moderat și responsabil.

  20. Sunt interzise scăldatul, ruperea arborilor de pe mal, intrarea în culturile agricole din apropiere, aprinderea focului pe iarbă. Accesul pe teritoriul bălții cu animale de companie este interzis.

  21. Personalul bălți are dreptul de a controla oricand considera necesar undițele pescarului pe timpul partidei de pescuit.

  22. Pe acest bazin, cel care va fi prins că sustrage (ASCUNDE) pește, se face vinovat de FURT, faptă penală pedepsită de art. 228 Cod Penal. Vinovații vor fi reclamati organelor de poliție!

  23. Încălcarea oricărei norme de conduită prevăzută în regulament conferă dreptul administrației bălții de a restricționa accesul pe balta si dreptul la pescuit, fără restituirea parțială sau integrală a contravalorii biletului.

  24. Prezentul Regulament se substituie unui act normativ intern de protecţie a muncii care se completează cu normele generale aplicabile.

  25. Administrația 5.C DANI MOLD S.R.L ISC KAVIAR IMPORTS S.R.L. sunt exonerate de orice răspundere civilă, administrativa si materiala pentru orice formă de accidente, incidente și urmări generate ale activităţilor personale ale pescarilor și a însoțitorilor acestora, cauzate voit, din neatenție sau de persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice.

Achitarea taxei de acces în complex presupune luarea la cunostinta și acceptarea regulamentului sus menționat.