logo

Lacul Mare

Regulament

ATENȚIE: Pescuitul la răpitor este interzis!

Programul pe Lacul Mare e de 24h, începând cu ora 18:00 seara și se termină la 18:00 a doua zi.

 1. Pescarul poate să pescuiască cu maxim 4 undiţe, dotate obligatoriu cu 1 (un) singur ac și plumb sau năditor pierdut (posibilitatea eliberării plumbului sau naditorului în cazul ruperii firului principal). Este strict interzis pescuitul la "BOMBĂ","ARICI" , și alte asemenea metode!!!

 2. Pe balta de pescuit sportiv se poate pescui doar cu undițe din carbon având maxim 3 tronsoane (3,60m-3,90m) și mulinete adecvate, undițele de o calitate îndoielnică nu vor fi acceptate (bețe telescopice, bețe cu un vizibil grad de uzură etc.). Obligatoriu se vor folosi avertizori electronici dotați cu swingere sau hangere. Utilizarea bambinelor este interzisă. Minciogul folosit la scoaterea peștelui din apă va avea obligatoriu o deschidere mare și plasa cu ochiuri mici.

 3. Este permisă utilizarea inaintasului textil, lungimea maximă utilizată din fir textil în construcția inaintasului fiind de max. 5 m.

  Este permisă folosirea lead core-ul fir textil cu miez de plumb) cu lungime minima de 50 cm și a monofilamentului ca înaintaș. Grosimea firului cu care se poate pescuii este de minimum 0,30. Ne rezervam dreptul de a măsura firele ori de câte ori considerăm necesar. Bețele pe ale căror mulinete se v-a găsi fire neconforme vor scoase din apa fără a mai putea fi folosite până ce firele nu au fost schimbate.

 4. Este obligatorie utilizarea firului textil "spod" și "marker".

 5. Adăugarea unui vartej sau a unei agrafe între firul principal și lead core/ plumb cu tija (in line) este interzisă deoarece pune în pericol peştele.

 6. Pe baltă se practică doar pescuitul Catch & Release (Prinde și Eliberează), capturile se vor elibera imediat în stare vie și fără a fi rănite. În cazul în care se constata ca un peşte a fost rănit, se va percepe o taxa de 40 euro/kg pentru peștele respectiv, iar pentru un exemplar mai mare de 10 kg se va percepe o taxă de 80 euro/kg. Perioada de pozare trebuie sa fie cât mai scurtă, iar pescarii vor folosi spray antiseptic înainte de eliberare.

 7. Locul de pescuit se poate ocupă NUMAI PE BAZA DE REZERVARE, rezervarea se poate face la nr de telefon 0723 047 586, fiind acceptate doar rezervările pentru săptămâna în curs. Pescarii care se prezinta pe baltá fara a avea rezervare nu vor fi primiți.

 8. Pescarii pot renunța la rezervare cu minim 48 de ore înaintea datei de început a rezervării, Intenția de a renunța la rezervare se va anunța obligatoriu telefonic (nu prin sms sau e-mail) la numărul afișat pe site. În cazul neprezentarii, pescarul, în prima fază, va fi atenționat telefonic iar după a doua neprezentare nu va mai fi primit la balta.

 9. Standurile odată rezervate și validate nu se mai pot schimba cu altele indiferent de motiv.

 10. În momentul sosirii pe balta, contravaloarea rezervari efectuate, se va plăti în întregime și nu se restituie nici în cazul în care pescarul decide să plece mai repede de data terminarii rezervarii, oricare ar fi motivul plecării. În cazul în care rezervarea a fost făcută inițial pentru o persoana pe stand dar la rezervare se prezintă și o a doua persoana (cu intenția de a pescui cu titularul rezervării pe același stand), prețul partidei de pescuit se v-a recalcula și se va plăti integral tariful pentru 2 pescari pe stand) pentru toată perioada rezervării efectuate. Regula valabilă și în cazul rezervărilor de 2 pescari pe stand la care se prezintă un singur pescar din cei 2, tariful se v-a recalcula pentru o persoana pe stand, din momentul achitarii taxei de pescuit, numărul de persoane nu se mai poate modifica sub nicio forma.

 11. Pescarul se va deplasa la locul de pescuit cu mijlocul de transport utilizat (mașina personală), va descarca bagajul, după care masina va fi adusă în parcare la sediul administrativ, după care poate începe partida de pescuit. La sfârșitul partidei de pescuit pescarul va putea duce masina pe stand pentru a incarca bagajele doar după anunțarea administrației și scoaterea bețelor din apa, mijlocul auto putand fi verificat oricând de administrația bălții.

 12. Pe timpul partidei de pescuit pe standul de pescuit, nu pot rămâne remorci, rulote.

 13. Pescarul va anunţa administrația în momentul plecării și se va supune la verificarea bagajelor și a bunurilor personale, precum și ale însoțitorilor acestuia la părăsirea locației, utilizarea bălții și a servicilor de către pescari și persoanele însoțitoare având valoare de acceptare tacită a acestei condiționări.

 14. Pescarii au obligația ca după încheierea partidei de pescuit să lase locul curat (fără chiștoace de țigări, coji de semințe, sticle goale, cutii metalice de orice tip etc.) prin colectarea tuturor deşeurilor și a resturilor menajere în cosurile de gunoi maro - deșeuri menajere, galben - deșeuri reciclabile). Rugăm respectarea colectării deșeurilor conform inscripțiilor.

 15. Fiecare pescar poate fi însoțit de familie (nevastă, copil cu varsta de pana la 14 ani) sau de prietenă, care pot ajuta la minciog, dar nu vor avea voie sa pescuiasca.

 16. Accesul vizitatorilor pe balta este interzis între orele 21:00 - 06:00, aceștia vor putea intra pe teritoriul bălții dar mijloacele de transport vor fi lăsate în parcarea administrativă a bălții (max 1 vizitator/stand de pescuit). De asemenea pescarii care părăsesc incinta complexului nu se vor mai putea întoarce decât în intervalul orar 06:00 - 21:00. Accesul pe timp de noapte fiind STRICT interzis.

 17. Folosirea saltelelor de recepție de tip cradle (cu cadru metalic) și a sprayului dezinfectant pentru crap sunt obligatorii. Este obligatorie folosirea saltelelor speciale de păstrare și întărire (recovery/weight sling) la cântărirea și manevrarea peștelui cât și la transportul pana la apa.

 18. Fiecare stand va avea câte o saltea de primire și saltea de cântărire, nu acceptăm o saltea la 2 standuri.

 19. Este interzisă cu desávarsire păstrarea peștilor în saci de păstrare pentru a fi fotografiați mai târziu.

 20. Aruncarea monturii pe diagonala este interzisă pentru a evita astfel deranjul pescarilor pozitionati pe porțiunile de mal învecinate.

 21. Se poate planta sau nădi din barca de nadire (navomodel), nădirea se face numai de pe mal. "Nadirea grea este permisă dimineața între orele 8 și 9, la amiază între orele 13 și 14 și seara, între orele 19 și 20, în rest nadirea și patul de nada se pot întreține din bastonul de nădire (cobra) sau plantat.

 22. Pe acest bazin sunt interzise injuriile, petrecerile, sursele de poluare fonica (muzică, cântatul sau conversațiile gălăgioase) și oricare alte activități care îi pot deranja pe ceilalți pescari aflați pe baltă. Pescarii aflați într-o stare avansată de ebrietate vor pierde dreptul a pescui (pentru a nu pune în pericol siguranța peștelui), pentru a evita neplacerile, administrația lacului recomandă ca alcoolul să fie consumat moderat și responsabil.

 23. Sunt interzise scăldatul, ruperea arborilor de pe mal, intrarea în culturile agricole din apropiere, aprinderea focului pe iarbă. Accesul pe teritoriul bălții cu animale de companie este interzis.

 24. Personalul bălți are dreptul de a controla oricand considera necesar undițele pescarului pe timpul partidei de pescuit.

 25. Pe acest bazin, cel care va fi prins că sustrage (ASCUNDE) pește, se face vinovat de FURT, faptă penală pedepsită de art. 228 Cod Penal. Vinovații vor fi reclamati organelor de poliție!

 26. Încălcarea oricărei norme de conduită prevăzută în regulament conferă dreptul administrației bălții de a restricționa accesul pe balta si dreptul la pescuit, fără restituirea parțială sau integrală a contravalorii biletului.

 27. Prezentul Regulament se substituie unui act normativ intern de protecţie a muncii care se completează cu normele generale aplicabile.

 28. Administrația 5.C DANI MOLD S.R.L ISC KAVIAR IMPORTS S.R.L. sunt exonerate de orice răspundere civilă, administrativa si materiala pentru orice formă de accidente, incidente și urmări generate ale activităţilor personale ale pescarilor și a însoțitorilor acestora, cauzate voit, din neatenție sau de persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice.

 29. Administrația bălții își rezerva dreptul de a-și selecta clientela.

Achitarea taxei de acces în complex presupune luarea la cunostinta și acceptarea regulamentului sus menționat.